Articole

Inspectie ISCIR

Buteliile sunt destinate stocarii si tansportului gazelor comprimate si lichefiate. Gazul este stocat in butelie la presiuni care depind de gazul stocat sau de presiunea acceptata de producatorul buteliei. Presiunea interioara dar si anumiti factori pot deteriora peretele buteliei conducand la riscuri in utilizarea acesteia. Pe langa aceste solicitari materialul buteliei poate fi afectat de actiuni ale mediului inconjurator, lovituri si vibratii. Toate aceste aspecte dar si o manipulare defectuoasa a buteliei pot provoca accidente grave. Avand in vedere aceste aspecte dar si altele care pot contribui la deteriorarea generala a buteliei, se impune prin lege ca buteliile sa fie inspectate (ISCIR) la anumite perioade de timp. Aceste inspectii nu pot fi efectuate decat de persoane instruite si autorizate in acest sens. Inspectiile se fac cu anumite dispozitive si aparate construite special in acest scop. Decizia de a prelungi scadenta unei butelii nu poate fi luata decat dupa o analiza amanuntita a starii in care se afla butelia.

Principalele actiuni care se impun pentru astfel de inspectii sunt curatirea stratului exterior de vopsea, verificara aspectului exterior, curatirea interioara, inspectia interioara, proba hidraulica, verificarea grosimii peretelui buteliei. In functie de anumite aspecte se pot decide si alte incercari si verificari pentru stabilirea cu exactitate a starii buteliei.

TEHNIC GAZ este o companie cu o experienta vasta in privinta buteliilor si a gazelor tehnice si lichefiate. Societatea este autorizata ISCIR pentru inspectia buteliilor si recunoscuta de Organismul Notificat - ISCIR CERT privind inspectiile periodice si reevaluarea conformitatii la buteliile pentru gaze comprimate, lichefiate si dizolvate sub marcajul de conformitate (pi), conform cerintelor Uniunii Europene. Tehnic Gaz este autorizata pentru examinari nedistructive, cu ultrasunete, fiind certificata in sistemul ISO al caliatii prin ISO 9001 si mediu ISO 14001. Personalul care efectueaza inspectiile este calificat si autorizat pentru expertizarea tehnica a buteliilor. In timp societatea a colaborat cu foarte multe institutii si organizatii din Romania care detin stocuri importante de butelii.

Fiind o societate autorizata ISCIR si recunoscuta de TUV Austria, Tehnic Gaz presteaza servicii de Inspectie Tehnica Periodica pentru butelii care au iesit din scadenta. Inspectiile se fac dupa proceduri stabilite avand la baza norme legislative in vigoare.

Date firma TEHNIC GAZ SRL - Risco Verified
Inspectie ISCIR
pin it on pinterest