Verificare / Mentenanta instalatii

Instalatii Stins Incendii

Verificare / Mentenanta instalatii

Cel putin anual, toate instalatiile trebuie sa fie temeinic verificate si incercate de personal competent pentru a stabili ca acestea functioneaza corect. Instalatiile pentru stins incendii cu gaze detin recipienti catre trebuiesc inspectati periodic.

Conform Normativ P118/2 si P 118/3 controlul, verificarea si intretinerea instalatiilor fixe de stingere a incendiilor cu gaze (INERGEN (IG - 541), ARGON (IG - 01), AZOT (IG - 100), DIOXID DE CARBON, FM 200, HFC, NOVEC) se efectueaza periodic (dupa caz, zilnic, saptamanal, lunar, trimestrial, anual), pentru constatarea eventualelor defectiuni la elementele componente ale acestora.

Revizia tehnica generala a instalatiei de stingere a incendiilor se efectueaza, de regula, anual, cu scopul de a stabili masurile necesare asigurarii bunei functionari a instalatiei, in orice moment, in caz de incendiu.

Verificarea si mentenanta instaltiilor de stingere cu gaze precum si pregatirea personalului de exploatare se fac conform SR EN 15004-1 de catre persoane autorizate in acest sens.

Societatea TEHNIC GAZ efectueaza verificari ale instalatiilor fixe pentru stins incendii cu gaze (INERGEN (IG - 541), ARGON (IG - 01), AZOT (IG - 100), DIOXID DE CARBON, FM 200, HFC, NOVEC) atat la sistemul de stocare, distributie, deversare cat si la sistemul de detectie, alarmare si comanda stingere.

pin it on pinterest